ITEC Medical biedt de meest effectieve methode om uw tenniselleboog te behandelen. Onze behandelmethode betreft een gepatenteerd apparaat, waarmee uw arts zeer gecontroleerd in de pees kan injecteren. De injectie duurt slechts enkele seconden. De huid wordt plaatselijk verdoofd zodat u van de behandeling nagenoeg niets voelt.

Frequently asked questions

Bent u van mening dat we een heel belangrijke vraag hier niet besproken hebben reageer dan via de mail, dan passen we onze site aan. Wij zijn blij met al uw reacties.

Facts and figures

1Hoe ontstaat het en wat zijn de klachten?
Een tenniselleboog ontstaat door een combinatie overbelasting en degeneratie van de pees die aan de buitenzijde van de elleboog zit. Dit kan werk gerelateerd ontstaan maar ook door sportactiviteiten. De blessure ontstaat meestal in de dominante arm in de leeftijdscategorie 35-55 jaar en komt net zoveel voor bij mannen als vrouwen. Met name het heffen van de hand en het stevig vasthouden van voorwerpen geeft pijnklachten.
2Hoe vaak komt een tenniselleboog voor?
Een tenniselleboog is de meest voorkomende orthopedische blessure. Maar liefst 2 procent van de bevolking heeft er last van en dit betekent dat alleen in Nederland al jaarlijks meer dan 300.000 mensen last hebben van een tennisarm.
3Hoe groot is de economische impact van deze aandoening?
Hoewel veel artsen de tenniselleboog beschouwen als een simpele kwaal, kan het voor de patiënt lang hinder geven in het dagelijks werk. Vooral in beroepen waar met de handen wordt gewerkt kan deze kwaal leiden tot langdurig ziekteverzuim.
4Hoe lang duurt het gemiddeld als je niets doet?
Een tenniselleboog is een blessure die lang klachten geeft. Gemiddeld hebben mensen er een half jaar tot een jaar last van als ze de kwaal niet laten behandelen.

De opties

1Wat zijn de behandelingsopties?
De ITEC behandelmethode bestaat al enkele jaren en is uiterst effectief. Andere mogelijkheden om te behandelen zijn:
  • fysiotherapie
  • een brace om de onderarm om de pijn te verzachten
  • handmatig injecteren
  • bij ernstige langdurige klachten een operatie
De ITEC behandelmethode is bewezen effectief, terwijl de werkzaamheid van de andere mogelijkheden vaak niet duidelijk is. (note: operatie is wel effectief maar wordt zelden uitgevoerd)
2Waarom de ITEC behandelmethode?
Met de ITEC behandelmethode injecteert de arts precies in de betreffende pees. Per patiënt wordt gemeten hoe diep de pees ligt en op exact deze diepte wordt een vloeistof ingespoten. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze manier van injecteren veel beter is dan de handmatige injectie zoals artsen die vroeger verrichtten.
3Wat zijn de resultaten?
Uit studies blijkt dat de ITEC behandelmethode veilig is, beter is dan handmatig injecteren, en goede resultaten geeft met betrekking tot snelle genezing van de tenniselleboog.
4Wat zijn de risico’s?
Aangezien het een snelle injectie betreft onder steriele omstandigheden, is de kans op complicaties uiterst klein. Uw arts beoordeelt of u in aanmerking komt voor de ITEC behandelmethode.

Acties

1Waar kan ik me laten behandelen met de ITEC methode?
Op onze locatie pagina kunt u zien welke ziekenhuizen er op dit moment werken met de ITEC methode.
2Hoe snel merk ik resultaat?
Enkele weken na de injectie merkt u vermindering van uw klachten, gemiddeld na twee maanden is de blessure hersteld.
3Moet ik de arm rust geven of juist blijven gebruiken?
We adviseren de betreffende arm na de injectie nog enkele weken niet overmatig te gebruiken. Overlegt u dit met uw arts.

Kosten

1Wat kost de behandeling?
De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering, maar u dient wel rekening te houden met uw eigen risico.